۵ نکته برای بازاریابی تلفنی موفق
بازاریابی از شغلهایی است که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است و افراد زیادی به این کار میپردازند. البته باید بدانید این کار نیز نیاز به مهارتهای خاصی دارد. همچنین افرادی با اعتماد به نفس بسیار بالا و قدرت فروش بالا میتوانند این شغل را برای خود انتخاب کنند، افرادی که قادر باشند به سرعت از فردی که قصد خرید ندارد مشتری بسازند و کالای مورد نظر را به ایشان بفروشند.
همچنین لازم است افرادی این شغل را انتخاب کنند که به ادامه شغل خود مصمم هستند. زیرا بسیار پیش می آید که افراد پس از برقراری ارتباط گوشی را قطع میکنند و یا اشتیاقی برای ادامه صحبت ندارند. اما کسانی که به این شغل علاقه دارند و برای آن تلاش میکنند، باید به مطالعه نکات مهم و ضروری نیز بپردازند. در این متن قصد داریم به بیان 5 نکته برای بازاریابی تلفنی موفق بپردازیم.
انواع بازاریابی
بازاریابی انواع مختلفی دارد که رایج ترین آن بازار یابی تلفنی و حضوری می باشد که بسته به شرایط زندگی و شرایط شخصیتی میتوانید یکی از آنها را انتخاب نمائید. برای مثال در صورتیکه محیط کاری آزادی میخواهید و قصد ندارید در یک ساختمان ساکن شوید میتوانید از بازاریابی حضوری استفاده نمائید و به مکان های مختلف سر بزنید. اما در صورتی که بازاریابی تلفنی را انتخاب کنید میتوانید در محیط کار یا منزل به فعالیت خود بپردازید. باید بدانید افرادی که این شغل را انتخاب میکنند باید از فن بیان بالا برخوردار باشند و سخن خود را با صدایی رسا بیان کنند و قدرت بالایی در متقاعد کردن افراد داشته باشند.
چه کسی بازاریاب موفق است؟
تنها کسانی میتوانند بازاریاب موفق باشند که به مهارتهای لازم مسلط باشند و در کلاسهای آموزشی شرکت کرده باشند. البته بجز این نکات و کلاسها هم میتوان بازاریاب شد، اما در این مطلب قصد داریم تا به فردی دست یابیم که آنرا بازاریاب موفق می نامند. شما میتوانید کتابهای مربوط به این شغل را بخوانید یا بصورت کارآموز در کنار افرادی قرار بگیرید که در این شغل مهارت داشته و روزانه با تعداد زیادی مشتری در ارتباط هستند و آموزه های خود را تمرین کنید. میتوانید در خانه ، کالایی را به خانواده خود بفروشید و سمینارهای افراد مشهور را گوش دهید و تمرین کنید. زیرا این علم به روز است و تمامی افراد موفق از این بخش برای فروش کالای خود استفاده کرده اند.
نکاتی برای بازاریابی تلفنی موفق
برای این زمینه شغلی نکات زیادی وجود دارد که به بیان تعداد کمی از آنها میپردازیم:
برنامه ریزی پیش از تماس تلفنی
برای اینکه بازاریابی تلفنی موفق داشته باشید لازم است که برنامه ریزی دقیق خود را داشته باشید و تلاش کنید که در ساعات کاری از تماس تلفنی شخصی استفاده نکنید. زیرا ممکن است اینکار علاوه بر هدر دادن زمان شما باعث شود تمرکز از روی کاری که قصد انجام آنرا دارید برداشته شده و به سمت دیگری معطوف گردد. همچنین شما میتوانید برنامه تماسهای خود را نوشته و ابتدا با افرادی تماس بگیرید که میدانید تمایلی به خرید ندارند. برای مثال در صورتیکه برای بار دوم است با مشتری تماس میگیرید کاملا ذهنیت نسبت به او دارید پس میتوانید از این برنامه ریزی برای فرد مورد نظر استفاده نمائید.
تصیر ذهنی مثبت از بازاریابی تلفنی
نگرش شما چیزی است که باعث میگردد در این شغل پایدار بمانید و یا آنرا رها کنید. به خاطر داشته باشید که لازم است ابتدا به انتخاب خود ایمان داشته باشید و طی هر شرایطی و با صحبت هیچ کس این شغل را رها نکنید. زیرا در هر شغلی این موضوع وجود دارد و افراد زیادی هستند که نظر شخصی خود را برای فعالیت شما بیان میکنند و به اصطلاح عموم دل شما را خالی میکنند. اما گوش دادن به این افراد از اشتباه ترین کارهای ممکن می باشد به همین دلیل با آینده خود بازی نکنید و دیدگاههای منفی را نشنیده بگیرید.
آمادگی پیش از تماس
لازم است قبل از هر تماس از محتویات صحبت خود مطلع گردید و خود را برای بیان آماده کنید هرگز با دهن پر و صدای خسته با مشتری تماس نگیرید. ابتدا به موضوعی که قصد بیان آنرا دارید فکر کنید و زمانیکه آمادگی لازم را در خود مشاهده کردید اقدام به تماس نمائید. باید بدانید که شما با فردی تماس میگیرید که گاهی اوقات تمایلی به گوش دادن صحبت شما ندارد این شما هستید که با لحن بیان و سخنوری خود او را مجاب به شنیدن و پذیرفتن سخنان خود میکنید.
نبایدهایی برای مکالمات تلفنی
نکاتی برای این کار وجود دارد که سعی کنید از آنها پرهیز کنید زیرا این موارد را تمامی کسانی که بازاریاب بوده اند تجربه کردند و نتیجه منفی از آن گرفته اند و تصمیم گرفتند تا این تجربه را با دیگر افرادی که قصد دارند وارد این شغل شوند در میان بگذارند برای مثال هرگز جملاتی نگویید تا مشتری دچار تردید شود و شما را دروغگو بپندارد. سعی کنید خود را بصورت واقعی به او بشناسانید تا بتواند به شما اطمینان کند و از هر گونه ذهنیت منفی نسبت به شما دور شود. همچنین از هر گونه چاپلوسی بپرهیزید و به خاطر داشته باشید گاهی یکسری از افراد در شرایط مناسبی برای صحبت نیستند و بسیار تند و سریع با شما صحبت میکنند. در چنین شرایطی شما باید ایشان رادرک کنید و برای زمان دیگر که شرایط صحبت داشته باشند از ایشان وقت بگیرید یا بصورت خلاصه صحبت خود را بیان کنید.
پرسیدن سوالات هدفمند
سعی کنید صحبت خود را با سوال پرسیدن آغاز نمائید. نکته بسیار مهمی که در فروش وجود دارد و حائز اهمیت است بوجود آوردن نیاز است. برای مثال با سوال پرسیدن سعی کنید آن نیاز را در زندگی مشتری بوجود آورید و سپس با توضیح کالای خود به رفع نیاز فرد بپردازید.
در انتها اگر میخواهید یک بازاریاب تلفنی موفق باشید حتما این نکات را جدی بگیرید و تلاش کنید به بهترین شکل از آنها استفاده کنید. فراموش نکنید صبوری شرط اصلی در موفقیت است. پس انتظار بازدهی زودرس نداشته باشید و همواره تلاش کنید تا به هدف دلخواهتان دست پیدا کنید.